5 april 2020: Joris Lehr op de Vertelvloer met Hamlet.

Op 5 april komt Joris Lehr naar de Vertelvloer met zijn bewerking van Hamlet.

9 februari 2020: Egon Adel: De poppenspeler achter de schermen

Op 9 februari komt de poppenspeler van de Dam, Egon Adel, naar de Vertelvloer met een voorstelling voor volwassenen.

17 november 2019: Dan toch de liefde?

Op zondag 17 november komt Katty Wtterwulghe naar de Vertelvloer in Den Haag met 'Dan toch de liefde?' De voorstelling begint dit keer om 15.00 uur. Entree 12 euro. Reserveren: vertelvloer@gmail.com

20 oktober 2019: Eindvoorstellingen op de Vertelvloer

Op 20 oktober laten Taletta Bierens, Gerda Hoogendijk en Marjan Schoenmakers hun eindvoorstellingen zien op de Vertelvloer. Drie jaar lang volgden ze een verteltraining bij Veva Gerard in Lier/SAMWD. Het laatste jaar werkten ze aan een eigen voorstelling.

Programma: Taletta Bierens met 'Van donker naar licht', Gerda Hoogendijk met 'Het wassende water' (vrij naar het gelijknamige boek van Herman de Man) en Marjan Schoenmakers met 'In de geest van het verhaal'

18 augustus 2019: De Vertelvloer gaat in het najaar weer van start!

Hier zijn alvast de data, de vertellers en de voorstellingen:

20 oktober: De eindvoorstellingen van de 3-jarige vertelcursus bij Veva Gerard door Taletta Bierens, Gerda Hoogendijk en Marjan Schoenmakers.

17 november: Veva Gerard en Katty Wtterwulghe met Of wel? Of niet?

29 december: Het Lopende Vuur met Reinou Vogel, Mirjam Mare en Mieke Aalderink.

9 februari: Egon Adel met poppenkast uit de koffer voor volwassenen.

1 maart: Dick van der Pijl met Peronniek.

5 april: Joris Lehr met Hamlet.

17 mei: Pierrette COffree met Turkooise Klanken.

25 november 2018: Frans de Vette en Gottfrid van Eck met 'Volg de olifant'

Op 25 november komen Frans de Vette en Gottfrid van Eck naar de Vertelvloer met de voorstelling 'Volg de olifant'. Aanvang 15.00 uur!! Entree 10 euro, kinderen half tarief. Speelduur 70 minuten. Voor oud en jong vanaf 8 jaar. Reserveren gewenst: vertelvloer@gmail.com

7 oktober 2018: Katty Wtterwulghe met Kofferkind

Op zondag 7 oktober komt Katty Wtterwulghe met haar prachtige voorstelling 'Kofferkind'; over kinderen van gescheiden ouders naar de Vertelvloer. Binnen het raamwerk van de kofferkinderen worden allerlei verhalen verteld, waaronder een Arthur legende. Leeftijd vanaf 12 jaar. Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Reserveren: vertelvloer@gmail.com

8 april 2018: Who runs the world

Op 8 april komt Esther Kornalijnslijper naar de Vertelvloer met haar solovoorstelling 'Who runs the world' over van wie de wereld is, wie de wereld draagt en hoe daar jouw draai in te vinden. Esther Kornalijnslijper vertelt, beweegt, twijfelt en heerst. Met de jojo aan de rol filosofeert ze alleen én met het publiek over wereldvragen die persoonlijk zijn. Met nagesprek. Ze was dierenarts, nu vertelt ze.

Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Reserveren gewenst: vertelvloer@gmail.com

11 maart 2018: Caja van der Poel: Als de liefde ontwaakt

Op zondag 11maart komt Caja van der Poel naar de Vertelvloer met 'Als de liefde ontwaakt'; liefdesverhalen uit de Griekse mythologie. Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Leeftijd vanaf 15 jaar. Reserveren gewenst: vertelvloer@gmail.com

Praktische info: In verband met de CityPierCityLoop op 11 maart in Den Haag rijden niet alle trams. Neem daarom vanaf het Centraal Station Den Haag Randstadrail-tram 4 richting de Uithof. Uitstappen halte De la Reyweg. Dan via de Regentesselaan linksaf naar de Cartesiusstraat, Beeklaan oversteken naar het vervolg van de Cartesiusstraat.

26 november 2017: Lichtjes

'Lichtjes', verhalen tegen donker en kou, voor iedereen vanaf 8 jaar. Kathleen van der Weerd, verteller en Jeroen Schipper, speelman. Zondag 26 november om 14.00 uur op de Vertelvloer, Cartesiusstraat 137g Den Haag. Entree 10 euro, kinderen halve prijs. Reserveren gewenst: vertelvloer@gmail.com

26 november 2017: Lichtjes

Lichtjes; verhalen tegen donker en kou. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Kathleen van der Weerd, verteller en Jeroen Schipper, speelman. Op zondag 26 november om 14.00 uur op de Vertelvloer, Cartesiusstraat 137g, Den Haag. Entree 10 euro, kinderen halve prijs. Reserveren gewenst:vertelvloer@gmail.com

8 oktober 2017: De Mythische Marathon met De Odyssee

Zondag 8 oktober de Mythische Marathon op de Vertelvloer met De Odyssee: van 11.00 tot 16.30 uur!!!

Vijf vertellers, met vijf totaal verschillende stijlen, nemen u mee op een magische reis van Troje naar Ithaka. Mee naar een tijd waar Goden en Godinnen nog op de aarde lopen, en waar draken en sirenen de wateren van de Middellandse Zee onveilig maken.

De vertellers zijn: Janneke Tanja, Fred uit het Broek, Hermine van Helden, Kees Geelhoed en Madeleine Nieuwlaat.

Entree 25 euro incl. catering. Leerlingen/studenten 15 euro incl. catering

Reserveren verplicht (ivm catering): vertelvloer@gmail.nl

5 juli 2017: Och, de woudkoning; een Russisch sprookje voor de Paul KrugerZomerschool

Op 10 juli mocht ik de spits afbijten op de Paul Kruger Zomerschool in Den Haag met het Russische sprookje "Och, de woudkoning'; een heerlijk verhaal vol van gedaanteveranderingen.

9 april 2017: Inspiring Icons

Een middag vol bijzondere levensverhalen van vrouwen die hun hart durfden te volgen. Drie vertellers; Ailun Elzenga (docent Nationale Vertelschool) Jan Alfrink en Brigitta Oudega, hebben zich laten inspireren door de schilderijen van Marita Coppes. (docent Nationale Vertelschool)

Datum: zondag 9 april. Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Gratis koffie, thee en taart!

Plaats: Cartesiusstraat 137g Den Haag. Bereikbaar met openbaar vervoer: tram 2 en 4 vanaf Den Haag CS, halte De La Reyweg. Of tram 12 vanaf HS, halte Cartesiusstraat.

Info: 070 3646449

Reserveren: vertelvloer@gmail.com

12 maart 2017: Vertelkring Delft met 'De Naakte Waarheid'

Op 12 maart komt de Vertelkring Delft naar de Vertelvloer met 'De Naakte Waarheid' - Joodse verhalen door de eeuwen heen. Afgewisseld met Joodse muziek door Rob Wardenaar.

De Vertelkring Delft bestaat uit: Joan Edwards, Gerard Jellema, Iris de Ruiter, Nanny de Backer, Arjen Ubels, Francine de Graaf, Joke Kuijpers en Els Cramwinkel.

Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Leeftijd vanaf 10 jaar.

Reserveren gewenst: vertelvloer@gmail.com

19 februari 2017: Mirjam Mare met 'Verhalen van de Zee'

Op 19 februari komt Mirjam Mare naar de Vertelvloer met 'Verhalen van de Zee'. Ze vertelt o.a. De Sneeuwgans en De Ziel van de Walvis.

Mirjam vertelt zoals ze zelf is: expressief, warmbloedig en met veel gevoel voor drama. Ze verstaat de kunst om met minimale middelen een rijkdom aan beelden te scheppen.

Afgestudeerd aan de Theaterschool te Amsterdam treedt ze al meer dan twintig jaar op. In 2010 is zij verkozen tot Verteller van het Jaar. Lange tijd was ze voorzitter van Stichting Vertellen.

Voor meer info: www.mareverhalen.nl

27 november 2016: Pauline Seebregts en Gottfrid van Eck met 'Mijn hart woont elders'

De problemen rond het asielbeleid en de onophoudelijke vluchtelingenstroom naar Europa vullen dagelijks de kranten. Mensen die wegvluchten uit hun geboorteland en veel verliezen, in de hoop ook te winnen: een nieuwe thuishaven en een toekomst elders.

In de vertelvoorstelling 'Mijn hart woont elders' staan de (waargebeurde) verhalen centraal van twee vluchtelingen: Mounir uit Syrië en Ayisha uit Ethiopië. Zij ontmoeten elkaar ergens in een wachtkamer in Nederland. Tijdens het lange wachten vertellen ze elkaar hun levensverhaal. Ze delen hun verscheurdheid en verlangen. Maar ook vertellen ze over hun bijzondere ervaringen en de hoopvolle verhalen die ze hoorden als kind. Wat leeft er in het hart van de ander? Wat maakt dat mensen ergens 'vreemd' of 'thuis' zijn? Een verhaal dat raakt in het hart.

Pauline Seebregts en Gottfrid van Eck staan garant voor deze bijzondere belevenis, waarbij de laatste de voorstelling ook muzikaal begeleidt. Beiden hebben reeds hun sporen verdiend als professionele vertellers. Seebregts is een zeer veelzijdig storyteller en haar verhalen worden vaak ervaren als 'entertaining wisdom'. Van Eck is gespecialiseerd in volksverhalen, sagen en legenden en is een verdienstelijk Klezmermuzikant.

 

Meer info:

www.paulineseebregts.nl en www.gottfridvaneck.nl

 

Aanvang 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Entree 10 euro. reserveren: vertelvloer@gmail.com

30 oktober 2016: Zus&Zo met GEEST-IG! op de Vertelvloer

Zus&Zo stelt voor: GEEST-IG!

Neemt u plaats. Maak het u gemakkelijk maar spits oren en ogen. Verwacht u niet aan het gewone, want u krijgt enkel het ongewone! Let goed op want Veva, Nele en Pieter maken even het onzichtbare voor u zichtbaar. Vanuit de vier windstreken beschrijven, bespelen en bezingen ze voor u het zelden geziene! Schimmen en knekels, geesten en rekels passeren de revue en doen u af en toe naar adem happen of toveren een glimlach op uw gezicht. Verhalen van vroeger en nu, waar of niet waar, met brio verteld en muzikaal in de verf gezet... Het wordt in één woord GEEST-IG!

 

ZUS&ZO uit Vlaanderen komt op 30 oktober naar de Vertelvloer met GEEST-IG! Met Veva Gerard (vertelling, zang, oceandrum e.a.) Nele Gerard (diatonisch accordeon), Pieter Lenaerts (contrabas).

Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro.

Reserveren:vertelvloer@gmail.com

18 september 2016: Mia Verbeelen met Momenten van Verandering

Op 18 september komt Mia Verbeelen naar de Vertelvloer!

26 juni 2016: Midzomerdromen

Zondag 26 juni komen Madeleine Nieuwlaat en Katty Wtterwulghe, twee Vlaamse vertelsters, naar de Vertelvloer met 'Midzomerdromen'. Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Reserveren gewenst: vertelvloer@gmail.com

 

Over Madeleine:

Als kind was ze al dol op boeken en verhalen. Later sloot ze zich aan bij een toneelvereniging en nog later schreef ze zich in voor een vierjarige theateropleiding in Antwerpen. Ze volgde workshops stand-up comedy en improvisatietheater. Maar toen kwam ze het 'verhalen vertellen' tegen en dat heeft haar niet meer verlaten.

Madeleine geeft workshops vertellen en doet theaterwerk met kinderen. Ze treedt regelmatig op, ook in het buitenland zoals Marokko, Egypte, Ierland, turkije en Nederland natuurlijk.

 

Waarom ik zo graag vertel? Omdat het zalig is grote en kleine mensen te verleiden een andere soms vreemde wereld in te gaan. Om de verandering en de lach op de gezichten te mogen toveren en dan plots te beseffen dat dit de motor is die mij als vertelster van zoete en zotte verhalen aandrijft.

 

Over Katty:

Katty geeft ruim 25 jaar les aan de academie voor muziek-woord-beeld van Ekeren/Antwerpen. Met haar leerlingen werkt ze aan geloofwaardigheid, authenticiteit en zelf vertrouwen, omdat die volgens haar de pijlers zijn om van iedereen een boeiend spreker, verteller of acteur te maken.

Katty vertolkt, vertelt, speelt, creëert en schrijft teksten. Ze werkt zowel solo als met iedereen die dezelfde muziek- en woordpassie heeft, in binnen- en buitenland.

 

Vertellen is samenzijn, uitwisselen, doorgeven, opsnuiven. Vertellen is emotie. Ik doe het al jaren, al noemde ik het niet zo: opgeleid aan het Brussels Conservatorium woordkunst en uitgegroeid tot een verteller van zowat alles wat doorverteld mag en kan worden. Vertellen is 'thuiskomen'.

29 mei 2016: 3Troubadours met Mobile Dreams

'Mobile Dreams' is a poetic, funny and warm storytelling performance about the everlasting human search for truth and connection, freedom and beauty. In a playful stream of four languages (English, Dutch, Finnish and Norwegian) the tree performers behind 'Mobile Dreams' tell a string of tales both mythical and personal, all connected by the language of dreams.

 

Check out the Facebookpage for more info:

http://www.3troubadours.com/mobile-dreams-tour-in-may

 

3Troubadours:

Tom van Outryve (BE), Markus Luukkonen (FI) Torgrim Mellum Stene (NO)

 

 

22 mei 2016: Caja van der Poel vertelt De Kleine Johannes

Caja van der Poel vertelt op zondagmiddag 22 mei De Kleine Johannes van Frederik van Eeden. Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Leeftijd vanaf 16 jaar. Reserveren: vertelvloer@gmail.com

 

 

 

'Ga met mij mee, ik zal je de huizen van de kabouters laten zien, de paleizen van de elfen. Ik zal je de kleren geven die ik draag, en als het winter wordt vliegen we naar het zuiden, waar bloemen bloeien in kleuren die je nog nooit hebt gezien, en vruchten.... Johannes.... en ik zal je altijd sprookjes vertellen. Wil je dat? Of houd je meer van de mensen dan van mij?'

17 april 2016: De voorstelling van Ailun Elzenga op 17 april gaat niet door!!!

Helaas kan de voorstelling van Ailun Elzenga en Onno van Tongeren met 'Een (on)gewone postbode' over het leven van Ferdinand Cheval niet doorgaan.

20 maart 2016: Zeven tinten Assepoester

Op Wereld Verteldag 20 maart komt de Eerste Haagsche Vertelkring naar de Vertelvloer met 'Zeven tinten Assepoester'.

14 februari 2016: Het verhaal van het verhaal

Op 14 februari komt Dick van der Pijl met de verteltheatervoorstelling 'Het verhaal van het verhaal' naar de Vertelvloer. Hij vertelt Joodse volksverhalen en neemt drie muzikanten mee: Sebastiaan Koolhoven, Marjet Koolhoven en Monty Middelkoop.

 

In 'Het verhaal van het verhaal' worden verhalen verteld waarin de hoofdpersonen is situaties terecht komen waarin zij pirouttes moeten maken. Situaties die op het eerste gezicht onmogelijk lijken worden op een bijzondere manier aangepakt. Ieder verhaal heeft zijn eigen unieke oplossing en zet de toeschouwer schaakmat.

 

Dick van der Pijl heeft zijn achtergrond in het theater en speelde in diverse producties in binnen- en buitenland. Hij volgde de opleiding 'De Kleine Academie' (theaterschool in Brussel) en de Vertelacademie.

Sebastiaan Koolhoven deed conservatorium en werkte daarna bij muzikanten als Stef Bos, Mathilde Santing etc. Daarnaast maakte hij diverse composities voor orkesten, theater en filmproducties o.a. laatst nog 'De IJzeren Eeuw' (documentaire van de VPRO)

Marjet Koolhoven is zangeres van klezmer en Sefardische liederen.

Monty Middelkoop is contrabassist, banjo-speler, violist en trompettist.

 

Reserveren: vertelvloer@gmail.com

10 januari 2016: Duizend woorden voor sneeuw

Op zondagmiddag 10 januari zijn er weer vertellers op de Vertelvloer! Dit keer AnneMargriet Veldhorst, (die al eerder op de Vertelvloer was met 'Onder de groene draak door') Madeleine Nieuwlaat (uit België) en muzikant Guido Swart met de voorstelling 'Duizend woorden voor sneeuw'. Het is een heel bijzondere voorstelling waarbij het publiek wordt meegenomen naar het hoge noorden door twee heel verschillende vertelsters die elkaar raken in hun enthousiasme voor verhalen en vertellen.

15 november 2015: Esther de Jong op de Vertelvloer met 'Het verhaal van Jeanne d'Arc'

Op zondagmiddag 15 november, aanvang 14.00 uur, komt Esther de Jong naar de Vertelvloer met 'Het verhaal van Jeanne d'Arc'.

Entree 10 euro. Reserveren vertelvloer@gmail.com

20 oktober 2015: De dertiende koningszoon van Ierland

Tijdens de herfstvakantie vertel ik op verschillende kinderopvanglocaties verhalen. Op dinsdag 20 oktober bij de Sprank (Vrije School Abbenbroekweg) en op donderdag 22 oktober bij Laura Dak.

Op beide locaties vertel ik in ieder geval 'De dertiende koningszoon van Ierland'. Een verhaal over reuzen, onoverwinnelijke? draken en blauwe glazen laarzen.

6 september 2015: Waaiende Winden

Op zondagochtend 6 september vertel ik bij het Verhalenpunt in het Verzetsmuseum in Gouda twee verhalen. Het Russische verhaal van Kikvors en de held Johannes en het Chinese verhaal 'Het prachtige brokaatweefsel'. Dwars door het ene verhaal wordt een pijl geschoten en in het andere is het een tekening die als een pijl het hart treft. In beide verhalen zijn er waaiende winden die iets komen halen of brengen.

14 juni 2015: Mukashi Mukashi

Op 14 juni Mukashi Mukashi; Japanse verhalen en muziek op de Vertelvloer. Met Christina Millet (vertellingen) Chiyomi Yamada (zang) en David van Ooijen (snaarinstrumenten)

17 mei 2015: Olive Oil & Mr. Sweet

Op 17 mei komt Esther Kornalijnslijper met haar voorstelling 'Olive Oil & Mr.Sweet' naar de Vertelvloer. Ze brengt een aantal korte verhalen uit het rijke oeuvre van Alice Walker over (geschonden) vertrouwen, liefde en intimiteit. De verhalen worden aangevuld met zang en een vleugje biografie en ondersteund door (blues)klanken op 12-snarige gitaar door Willem Jacobs.

Esther is een verhalenvertelster met een voorliefde voor literaire, poëtische en geëngageerde verhalen, die ze op een verfijnde en zintuiglijke manier vertelt.

22 maart 2015: Wensverhalen op de Vertelvloer

Op 22 maart komen er acht verhalenvertellers naar de Vertelvloer om hun wensverhaal te delen met het publiek: Ry Eykelhof, Desirée van Keulen, Hermine van Helden, Gerda Hoogendijk, Paula Bloemendaal, Francine de Graaf, José Biever en Saskia den Broeder.

8 februari 2015: Janneke Tanja op de Vertelvloer

Op zondag 8 februari vertelt Janneke Tanja op de Vertelvloer  'De Groene Vogel'.

Het is een sprookjesachtige raamvertelling, compleet met prinsessen in torens en een vleugje magie. Maar wel met scherpe hoekjes en rauwe randjes.

En of dat eindigt met 'lang en gelukkig...?' Kom maar luisteren!

Aanvang 14.00 uur. Entree 7,50. Leeftijd vanaf 10 jaar.

Reserveren gewenst via vertelvloer@gmail.com

14 december 2014: EigenwijsWeimar

Er komt weer een EigenwijsWeimar! Op zondagmiddag 14 december tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er opnieuw verhalenvertellers met winterse verhalen in een aantal winkels in de Weimarstraat in Den Haag. Janneke Tanja vertelt bij Huis van Groen, Hermine van Helden bij Raconteur, José Biever bij Richarts, Paula Bloemendaal bij Whispering Wall en Marjan Schoenmakers bij Vino Vero. Bovendien vertellen de Modern Troubadours bij De Regentes. Daarnaast is er muziek en zijn er diverse workshops.

14 december 2014: Rooster Eigenwijze Winterse Sferen

Op de achterkant van de flyer kun je alles vinden over wanneer welke verteller te beluisteren is.

16 november 2014: De Smaak van Zout

Op zondag 16 november komen Esther de Jong en Esther Kornalijnslijper met 'De Smaak van Zout' naar de Vertelvloer in Den Haag.

19 oktober 2014: Kathleen van der Weerd op de Vertelvloer!

Kathleen van der Weerd, storyteller, and Jeroen Schipper, speelman: 'The Heart of the World is Music'.

On Sunday 19 October, 14.00: A sparkling program of musical stories in English for adults.

 

Kathleen van der Weerd and Jeroen Schipper have made many story and song performances together, often answering to a theme, a season, or a special occasion. This one is a bright weaving together of music within the stories; indeed music is the real protagonist in these tales.

The English is clear and easy to follow.

 

De Vertelvloer (a stage for storytellers in my own studio) is located on the second floor of a former school. Unfortunately there is no lift.

Adress: Cartesiusstraat 137g, 2562 SE Den Haag

Public transport: tram 12 (Cartesiusstraat) or tram 2 or 4 (De La Reyweg)

 

Admission 7,50 euro.

Limited places - reserve early (vertelvloer@gmail.com )

29 juni 2014: Annemargriet Veldhorst op de Vertelvloer

Op zondag 29 juni komt AnneMargriet Veldhorst samen met muzikant Guido Swart naar de Vertelvloer. Voor de pauze vertelt ze verhalen uit de Tao en daarna 'Onder de groene draak door', een autobiografisch verhaal over haar opa die plotseling verdween en dertig jaar later opbelde vanuit Parijs.

Aanvang 14.00 uur.

22 juni 2014: Verhalenvertellers tijdens EigenwijsWeimar in Den Haag

In samenwerking met de winkeliersvereniging EigenwijsWeimar organiseerde de Vertelvloer een verhalenroute in diverse winkels op 22 juni in de Weimarstraat in Den Haag. De Vertellers die mee deden zijn: Janneke Tanja, Hermine van Helden, Kathleen van der Weerd, Elsje Drewes, Gerda Hoogendijk, Paula Bloemendaal, Jose Biever, Francine de Graaf en Marjan Schoenmakers. Wordt vervolgd wegens succes!

25 mei 2014: Eric Borrias speelt op de Vertelvloer

Op 25 mei speelt Eric Borrias 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween' naar de bestseller van Jonas Jonasson. De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Reserveren noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen.

13 april 2014: Vertelevenement op de Vertelvloer

Op zondag 13 april worden er verhalen verteld op de Vertelvloer bij mij thuis. Vijf vertellers delen hun verhalen over arm en rijk, overvloed en schaarste: Christina Millet, Janneke Tanja en de Verhalencompagnie met Gerda Hoogendijk, Hermine van Helden en ik zelf. Het initiatief is ontstaan na aanleiding van de uitzending van Tegenlicht op 2 september '13 met de inspirerende bijdrage van Tomas Sedlacek. 

29 september 2013: Feestelijke opening Vertelvloer!

 

Mijn atelier is een Vertelvloer én Wooneiland geworden!

De hele zomer samen met Anna J. van Stuijvenberg gewerkt aan een bedombouw, die een tribune met luiken werd en aansluit op een vlonder. Zondag 29 september was de opening met taart en bedverhalen.