16 juni 2019: In de geest van het verhaal

Zomers Trio: eindvoorstellingen van Taletta Bierens (Van donker naar licht) Gerda Hoogendijk (Het wassende water) en Marjan Schoenmakers (In de geest van het verhaal) in de tuin van de Vertelschuur in Bloemendaal.

2 juni 2019: In de geest van het verhaal

Eindpresentatie van de drie jarige verteltraining bij Veva Gerard aan SAMWD in Lier.

18 maart 2019: Wereldverteldag op scholen in Gouda

De man die geen verhaal had.

16 maart 2019: Het kostbare brokaatweefsel; een Chinees sprookje

Een aantal keren in het begin van het jaar mocht ik op verjaardagsfeestjes dit verhaal vertellen.

17 juli 2018: Vertellen op de Sprank

In de zomervakantieperiode vertelde ik 'De ganzenhoedster aan de bron'.

8 juni 2018: Midzomerviering

Tijdens de Midzomerviering van de Jeugdsectie van de Antroposofische Vereniging op de Noaberhoeve in Echten /Drenthe, met als thema Het Mysterie van de Liefde, mocht ik een verhaal vertellen. Het werd 'De ganzenhoedster aan de bron'.

30 december 2017: Hoe de kerstroos ontstond

Tijdens het Aarde Roeren bij de Vertelschuur in Bloemendaal vertelde ik het kleine scheppingsverhaal: Hoe de kerstroos ontstond.

14 augustus 2017: Het kostbare brokaatweefsel

Het kostbare brokaatweefsel, een Chinees sprookje, verteld bij Het Grote Huis tijdens de opvang in de zomervakantie.

18 juli 2017: 'Och' een Russisch sprookje

'Och' een Russisch sprookje over een luie boerenzoon, verteld in Het Grote Huis (Den Haag) tijdens de opvang in de zomervakantie.

10 juli 2017:  Paul Kruger Zomerschool

De spits afgebeten van de Paul Kruger Zomerschool in Den Haag met het Russische sprookje 'Och, de woudkoning'. Na mijn verhaal gaan de kinderen er twee weken mee aan de slag onder begeleiding van de fantastische docenten van Art-S-Cool.

20 maart 2017: Wereldverteldag

Samen met Gerda Hoogendijk, Saskia Bangma, Paula Bloemendaal en Marian Wierenga vertelden we de hele dag verhalen op drie basisscholen in Gouda!

18 oktober 2016: De leerjongen met de gouden voeten

Na een aantal keren korte verhalen te hebben verteld op de Boomhut (leeftijd 8-12jr.) bij de Sprank heb ik me vandaag gewaagd aan een langer, heel spannend sprookje uit de Gascogne dat ik al vaker aan volwassenen heb verteld. Rode oortjes!

6 oktober 2016: De oude man die zijn wrat verloor

Al 'n hele tijd niet vermeld wanneer ik wat en waar vertelde.. Het waren voornamelijk sprookjes die ik op de naschoolse opvang van de Sprank vertelde; gewoon aan tafel tijdens de theepauze. Sinds vorige week ben ik begonnen korte verhalen te vertellen voor de oudere kinderen en dat bevalt heel goed! Geïnspireerd door de verteltrainingen die ik in België volg bij Veva Gerard probeer ik een nieuwe manier van vertellen uit! Vandaag 'De oude man die zijn wrat verloor' en vorige week 'De houthakker en Fortuna'

12 januari 2016: Het prachtige brokaatweefsel

Op 12 januari 2016 ga ik het Chinese sprookje 'Het prachtige brokaatweefsel' vertellen voor het bestuur en de medewerkers van De Sprank in Den Haag.

6 januari 2016: De drie mannetjes in het bos.

In de eerste week van januari vertelde ik 'n aantal keren aan tafel 'De drie mannetjes in het bos' een sprookje van Grimm bij de Sprank; de na-schoolse opvang van de Vrije School Den Haag

29 december 2015: Het prachtige brokaatweefsel

In de kerstvakantie vertelde ik op twee locaties van Dak Kindercentra Den Haag het Chinese sprookje 'Het prachtige brokaatweefsel': bij Lisa Dak aan de Mozartlaan en bij Laura Dak in de Acaciastraat.

27 december 2015: Verhalen tussen Oud en Nieuw in Haastrecht

Tijdens de vierde verhalenroute in Haastrecht vertelde ik 4 keer het Chinese sprookje 'Het prachtige brokaatweefsel' op de nieuw aan de route toegevoegde werklocatie van Caroline van Amerongen. Zo had iedere verteller zijn eigen locatie: Mia Verbeelen in de trouwzaal van het Raadhuis, Bastiaan de Zwitser in Pand 81, Hans van Woerkom in het gemaal de Hooge Boezem, Hermine van Helden in het Boenhuijs en Rob Vanderwildt in een huiskamer. De verhalenroute was dit jaar helemaal uitverkocht!

30 oktober 2015: Vertellen tijdens de maaltijd

Tijdens een week invalwerk bij de naschoolse opvang De Sprank kon ik wel vijf keer sprookjes vertellen, gewoon tijdens de maaltijd als alledaagse kost! De kinderen vergaten wel te eten..

24 oktober 2015: De Citroenprinses op de bruiloft!

Tijdens de bruiloft van mijn neef Hans kon ik onverwacht een sprookje vertellen aan de vele kinderen die er waren! De Citroenprinses; een Perzisch sprookje over een fee die besluit in de mensenwereld te gaan wonen, maar wel heel lang moet wachten op haar bruidegom prins Omar, die net als zij bedrogen wordt door de lelijke dienstmeid.

20 oktober 2015: De dertiende koningszoon van Ierland

In de herfstvakantie vertel ik De dertiende koningszoon van Ierland; een verhaal over reuzen die zich vergissen, draken die onoverwinnelijk lijken en blauwe glazen laarzen die van maat veranderen. Op 20 september bij de Sprank (Vrije School Abbenbroekweg) en op 22 oktober bij Laura Dak (Acaciastraat)

6 september 2015: Vertellen bij Verhalenpunt Gouda

Op zondagochtend 6 september ga ik een aantal verhalen vertellen bij Verhalenpunt in het Verzetsmusem te Gouda.

4 augustus 2015: Kikvors en de held Johannes

Verteld bij de naschoolse opvang van Laura Dak in Den Haag.

2 augustus 2015: Kikvors en de held Johannes

Verteld op een verjaardagsfeest 'Kikvors en de held Johannes', een Russisch sprookje waar een pijl dwars door het verhaal wordt geschoten.

22 april 2015: Hemels IJs

In voorbereiding: Hemels IJs. De Vertelvloer is benaderd voor een klein festival met veel verhalen in het Nutshuis en rond de Grote Kerk in Den Haag. Georganiseerd door de Stichting Vrienden Nederland - Nepal en het Haags Milieu Centrum op 22 april, de Haagse Dag van de Aarde. Wordt vervolgd!

26 februari 2015: Vertellen bij Laura Dak

In de voorjaarsvakantie ga ik donderdag 26 februari een winters verhaal vertellen bij Laura Dak. Thema Antarctica.

28 december 2014: Verhalenroute tussen Oud en Nieuw in Haastrecht

Op 28 december tussen 14.00-17.15 uur: Voor de derde keer komt er een verhalenroute op zes sfeervolle locaties tussen Oud en Nieuw in Haastrecht! De vertellers zijn Gerda Hoogendijk, Hermine van Helden en Marjan Schoenmakers van de Verhalencompagnie, Sahand Sahebdivani (verteller van het jaar!!), Dick van der Pijl en Janneke Tanja.

Inlichtingen en reserveringen bij Gerda Hoogendijk 06 - 381338252

23 december 2014: Vertellen bij Laura Dak

In de kerstvakantie ga ik dinsdag 23 december een verhaal vertellen bij Laura Dak in Den Haag.

14 december 2014: EigenwijsWeimar

Er komt voor de tweede keer een verhalenroute tijdens EigenwijsWeimar op 14 december!

15 november 2014: Afrikaans verhaal

Op zaterdag 15 november vertel ik een Afrikaans verhaal op de informatiebijeenkomst van Upendo Projects Kenia in het Activiteitencentrum Zwedenburg in Den Haag.

24 september 2014: Michaelsverhaal

Voor het Studiecentrum voor Antroposofie in Zoetermeer vertel ik een verhaal in de sfeer van Michael.

22 september 2014: Solvej en de draak

De gelegenheid aangegrepen om 'Solvej en de draak' te vertellen aan een groep meisjes die hartjes aan het kleien waren. (Onno Dak) Het verhaal maakte diepe indruk en riep veel vragen op: Wist de prins, dat toen hij nog een draak was, dat hij drie prinsessen had verslonden? Werden de prinsessen niet meer levend?

11 september 2014: Aapje en Vadertje God

Onverwacht kon ik 'Aapje en Vadertje God' vertellen aan groep 1 en 2 op de naschoolse opvang van Onno Dak in het Statenkwartier in Den Haag.

22 juli 2014: Vertellen op de Zomerschool van de Paul Krugerschool

Op de Zomerschool van de Paul Krugerschool in Transvaal/Den Haag vertelde ik twee keer in opdracht van Art-s-Cool het Chinese sprookje 'De parel die straalt in de nacht'. Een keer als inleiding op het werkthema 'verwondering' en de tweede keer bij de presentatie van het project voor de ouders op 31 juli. 

 

6 juli 2014: Midzomernachtmiddag

Samen met Ernie Coenen het plan opgepakt om vier maal per jaar een middag te organiseren. Passend bij het seizoen gaan we luisteren naar een verhaal en aan de hand van speelse activiteiten onze eigen verbinding met dit jaargetijde ontdekken. In vier bijeenkomsten maken we een Loop door het Jaar.

23 juni 2014: De parel die straalt in de nacht

Tijdens de St.Jansviering van de Antroposofische Vereniging in Den Haag vertelde ik het Chinese sprookje 'De parel die straalt in de nacht'. Met improvisaties op viool van Christian ter Veer.

22 juni 2014: EigenwijsWeimar

Zondag 22 juni was EigenwijsWeimar; een verhalenroute in een aantal bijzondere winkels in de Weimarstraat in Den Haag. Negen vertellers: Janneke Tanja, Kathleen van der Weerd, José Biever, Elsje Drewes, Gerda Hoogendijk, Hermine van Helden, Francine de Graaf, Paula Bloemendaal en Marjan Schoenmakers vertelden verhalen die pasten bij de locatie. Zelf vertelde ik 'De dansende kraanvogel', een verhaal uit China, bij Whispering Wall. Het evenement werd goed bezocht, de sfeer was geweldig en er komt een vervolg! 

5 juni 2014: Aapje en Vadertje God

Bij Frank Dak aan de Schelpkade vertelde ik voor een jarige tijdens het eten 'Aapje en Vadertje God". Iedereen vergat te eten, zo ademloos zaten ze te luisteren! Bijna altijd - als ik dit verhaal vertel en aan de kinderen vraag waar die boom in de woestijn zo plotseling vandaan kwam - komt een kind met de oplossing van het zaadje, dat uit de zak met honden viel of al in het zand lag en waaruit ineens een reddende boom tevoorschijn komt. De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit!

30 mei 2014: De haas en de boomgeest

Bij Lisa Dak aan de Mozartlaan vertelde ik aan tafel 'De haas en de boomgeest'; een verhaal uit Zuid Afrika.

29 mei 2014: De Verhalencompagnie op Safari

Afrikaanse verhalen vertellen in Papekop tijdens een high tea voor een goed doel in Kenia. Een aandachtig publiek met een welwillend oor! Samen met Gerda Hoogendijk en Hermine van Helden.

25 mei 2014: Eric Borrias op de Vertelvloer

Eric Borrias speelde de volwassenversie van 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween' op de Vertelvloer.

13 april 2014: Vertellers op de Vertelvloer

Op zondag 13 april werd de Vertelvloer feestelijk geopend voor publiek. Alle stoelen waren bezet! Christina Millet nam ons mee naar de Droomkaravaan met muziek van Gertjan Adema. De Verhalencompagnie met Gerda Hoogendijk, Hermine van Helden en Marjan Schoenmakers vertelden samen Koning Hans en Janneke Tanja liet ons smullen van Erysichton . Thema was: arm en rijk, overvloed en schaarste. Het initiatief voor deze middag is ontstaan n.a.v. de uitzending van Tegenlicht op 2 september '13 met de inspirerende bijdrage van Tomás Sedlácek.

29 maart 2014: Judith Lorand op de Vertelvloer

Judith Lorand komt haar familiegeschiedenis vertellen. Besloten voorstelling.

2 februari 2014: Koning Hans

Uitgenodigd door een echtpaar dat 55 jaar getrouwd is mocht ik in huiselijke kring Koning Hans vertellen. Een slavisch sprookje over een onnozele jongen, die in tegenstelling tot zijn slimme en verstandige broers door zijn onbevangenheid koning wordt. 

30 december 2013: Vertellen voor Laura Dak

Voor zo'n twintig kinderen tussen 4 en 9 jaar oud kon ik nog een keer Vadertje Panov vertellen. Zelfs voor de kleintjes was het niet te moeilijk en iedereen luisterde ademloos. Na afloop bleef het heel lang stil......

29 december 2013: Verhalen tussen oud en nieuw

Voor de tweede keer was er de route 'Verhalen tussen Oud en Nieuw' in Haastrecht! Dit keer op zondag 29 december. De kaarten waren helemaal uitverkocht en er kwam een extra route voor onaangemelde luisteraars! Naast de vertellers van de Verhalencompagnie Gerda Hoogendijk, Hermine van Helden en ik waren er vier gastvertellers: Jannie Boogaedt en Stella Speksnijder (onder de naam 'Het Zingende Paard') Harriët Markus en op het laatste nippertje Janneke Tanja. Zelf vertelde ik drie keer 'Gawain en de Weerzinwekkende Dame' in de trouwzaal van het oude stadhuis.

 

'Haar handen waren knokig en verwrongen als de wortels van een oude eik'

19 december 2013: Kerstverhaal

Op donderdag 19 december heb ik Vadertje Panov verteld -met cello en vioolbegeleiding - op de kerstviering van therapeuticum Aurum in Zoetermeer. Het was tot de nok gevuld met aandachtige luisteraars van alle leeftijden. Een kerstgeschenk!

17 december 2013: Try Out

Op mijn vaste invalplek bij de naschoolse opvang van Eva Dak heb ik alvast Vadertje Panov verteld. Weer in het allerkleinste vertelkamertje en dit keer met een heel bijzondere en onverwachte gast. Wat werd het goed ontvangen!

3 november 2013: Jaarmarkt Vrije School Helmond

Op zondag 3 november heb ik verhalen verteld op de Jaarmarkt van de Vrije School in Helmond.

17 oktober 2013: Het is gelukt

Vandaag is het gelukt! Op de BSO waar ik als vaste invalster werk heb ik een verhaal verteld voor de oudere kinderen (7-12): De duivel met de drie gouden haren. Opwinding als de roverhoofdman de brief van de koning met het doodsbevel verscheurt en verruilt voor een brief met precies die opdracht waardoor de voorspelling, gedaan aan het gelukskind, uitkomt! En nog meer plezier als de koning, begerig naar goud, zich naar de oever laat varen waar het goud voor het oprapen ligt. Ze voelen aan hoe dat moet aflopen..

8 oktober 2013: Wonderlijke Verhalen voor Kicks

Voor de 2Vleermuizen, een locatie van 2Samen in Den Haag, vertelde ik 'De duivel met de drie gouden haren'

29 september 2013: Taart met Bedverhalen

Feestelijke opening van de Vertelvloer in eigen atelier op zondagmiddag 29 september. Een droom is werkelijkheid geworden: Ik heb nu een theatertje aan huis! Eerst een inleiding over het pas- en meetwerk en daarna de Bedverhalen; fragmenten uit sprookjes waarin het bed een rol speelt, zoals in het Slot van de Gouden Zon, de Dood als Peet, Doornroosje en tot slot in Vrouwe Fortuna, dat ik helemaal vertelde.

13 september 2013: De leerjongen met de gouden voeten

Samen met intuïtief musicus Frank Jenniskens heb ik nog een keer 'De Leerjongen met de Gouden Voeten' verteld. Opdrachtgever was de koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk, afdeling Gouda.

26 augustus 2013: Verhalen vertellen in het Haastrechtse bos.

Op maandag 26 augustus werden de kinderen die meebouwden aan het Huttendorp in Haastrecht verrast met sprookjes in het bos. Hun bouwthema was 'sprookjes' onder de noemer van Grimmsalabim!

Drie keer vertelde ik De duivel met de drie gouden haren voor een geboeid publiek.

24 juli 2013: Vertellen voor de Zomerschool

Op uitnodiging van Art-S-Cool vertelde ik de Citroenprinses voor de kinderen die meedoen met de Zomerschool op de Paul Krugerschool in Transvaal, Den Haag. Drie weken lang wordt er een dag in de week gewerkt aan een kunstzinnige verwerking van het verhaal onder begeleiding van twee docenten van Art-S-Cool. Op 28 augustus is de feestelijke eindpresentatie!!

2 juni 2013: Vertellen in Emma's Hof

'Jack en de tovenaar', een sprookje uit Wales, verteld  in Emma's Hof in Den Haag. Ook Freya Ligtenberg, Bartha Rusticus en hofdichter Eric Wisse hebben van zich laten horen. De verhalen werden afgewisseld met Ierse muziek van Sheep on a Boat. 

26 mei 2013: De Goudse Hofstededagen

Tijdens de Goudse Hofstedendagen op zondag 26 mei heeft de Verhalencompagnie verhalen verteld in de boomgaard van de Papaverhoeve aan de Bloemendaalseweg 75 in Gouda. 

14 mei 2013: Aapje en Vadertje God

Twee keer het verhaal van Aapje en Vadertje God verteld op de BSO locatie van Luuk Dak aan de Montessoristraat in Voorburg

6 mei 2013: Verhalen vertellen bij Laura Dak

Op 6 mei heb ik de Citroenprinses verteld bij Laura Dak aan de Stokroosstraat. Mijn eerste echte vertelopdracht van Dak!!

26 maart 2013: Solvej en de draak

Verhaal verteld bij Eva Dak aan de Elzendreef.

20 maart 2013: Wereldverteldag 20 maart

Met de Verhalencompagnie in de ochtend 3 basisscholen in Haastrecht 'overvallen' met verhalen. Zelf vertelde ik 'Solvej en de draak' aan de kinderen vaan groep 5 en 6. Groot succes!! Na afloop in de bloemen gezet.

20 maart 2013: Rode Wangen Verhalen

's Middags met de Verhalencompagnie naar de Jeruzalemkapel in Gouda, waar we te gast waren bij het Rood Archief. 

19 maart 2013: Aapje en Vadertje God

Op 18 en 19 maart 'Aapje en Vadertje God' verteld tijdens invalwerk voor Luuk Dak aan de Fonteynenburglaan in Voorburg. De tweede keer heb ik met de kinderen het verhaal wel zeven keer achter elkaar gespeeld! Dat had ik nog niet eerder gedaan, maar wat een plezier! Ze konden er geen genoeg van krijgen, wilden het liefst iedere rol een keer spelen!

13 maart 2013: Hodja gaat naar het feest

Tijdens mijn lesbezoek aan OuderenSchoolPlus op de Toermalijnschool in Den Haag een piepklein verhaal verteld over Hodja. Het riep heel veel herkenning op bij de allochtone moeders en herinneringen aan vertellende grootvaders uit het televisieloze tijdperk. Wodt vervolgd!

12 maart 2013: Het ezeltje

'Het ezeltje' een sprookje van Grimm, drie keer verteld voor verschillende groepen en op verschillende dagen tijdens mijn invalwerk voor Eva Dak aan de Elzendreef in Voorburg.

5 maart 2013: Aapje en Vadertje God

'Aapje en Vadertje God' een sprookje uit Haïti, verteld tijdens mijn werk als invaller bij Eva Dak aan de Elzendreef in Voorburg.

4 maart 2013: Solvej en de draak

Kinderversie van het verhaal verteld tijdens mijn werk als invaller bij Eva Dak aan de Elzendreef in Voorburg.

 

Tekening van leerling basisschool de Morgenster in Haastrecht: Solvej heeft het hart dat ze uit de kern van de draak tevoorschijn heeft geslagen in haar handen.

 

 

 

3 februari 2013: VerhalenPunt

Op zondag 3 februari vertelde ik 'De leerjongen met de gouden voeten' een sprookje uit de Gascogne bij het VerhalenPunt, een vertelpodium in het luchcafe van het Verzetsmuseum in Gouda. Het verhaal wordt muzikaal begeleid door Frank Jenniskens, intuïtief musicus, met o.a.(alt)viool, ceder en walnootfluit en metalen klankplaat en schaal (www.sound-heart.nl)

14 januari 2013: Workshop Wonderlijke Verhalen

Een verhaal verteld bij de buitenschoolse opvang 2Vriendjes van 2Samen in Den Haag. Buiten sneeuwde het, maar binnen was het heerlijk warm van alle aandacht en dankbaarheid voor het verhaal! Een geschenk uit de hemel! Stukken van het verhaal zijn gefilmd en ik hoop dat het lukt die naar mij te versturen. Even wachten nog.

31 december 2012: De God van de Armoe

Het verhaal in Haastrecht is verteld. Omdat de locatie onverwarmd was waren er veel dekentjes voor het publiek en dat zag er kleurrijk uit!

30 december 2012: De God van de Armoe

Aan het vertellen in Pand81 in Haastrecht op 30 december.

3 november 2012: Aapje en Vadertje God

Tijdens mijn invalwerk voor Robin Dak Gradaland in Den Haag heb ik Aapje en Vadertje God verteld.

31 oktober 2012: Halloweentocht met verhalen

Op 31 oktober heb ik samen met Jose Biever spannende verhalen verteld in het Balijbos in Zoetermeer.

28 oktober 2012: Vertelpaviljoen

Op zondag 28 oktober vertelde ik nog een keer 'De leerjongen met de gouden voeten' in het Vertelpaviljoen Haarlem. Het verhaal werd begeleid door het zangduo Mi Szerelem.

26 oktober 2012: Aapje en Vadertje God

'Aapje en Vadertje God' als invaller verteld aan de kinderen van Saïd Dak in de Schilderswijk in Den Haag.

15 oktober 2012: Solvej en de draak

Op 15 en 18 oktober 'Solvej en de draak' verteld tijdens mijn werk als invaller bij Eva Dak aan de Elzendreef.

 

Tekening van leerling van basisschool de Morgenster in Haastrecht:

De koningin kan niet kiezen tussen de witte en de rode roos.

12 oktober 2012: Solvej en de draak

Tijdens de bruiloft van Daphne en Ed heb ik 'Solvej en de draak' verteld. Het was bedoeld voor de kinderen, maar iedereen wilde het horen!

 

Tekening van leerling basisschool de Morgenster in Haastrecht: de draak uit een stuk!

6 oktober 2012: Citroenprinses

Tijdens mijn invalwerk voor Eva Dak aan de Elzendreef 'de Citroenprinses' verteld.

26 september 2012: Verhaal vertellen in Zoetermeer

Op 26 september vertelde ik 'De leerjongen met de gouden voeten' voor het studiecentrum voor antroposofie in Zoetermeer.

20 september 2012: Aapje en Vadertje God

Vier keer 'Aapje en Vadertje God' verteld tijdens mijn invalwerk voor Eva Dak aan de Elzendreef, voor verschillende groepen en op verschillende dagen in september en oktober.

18 augustus 2012: De rijke bramenplukker

Tijdens de begrafenisdienst van mijn lieve tante heb ik een stuk uit het verhaal 'De rijke bramenplukker' van Godfried Bomans verteld. Intense ervaring.

9 juni 2012: Vertelfestival in Haarlem

Op 9 juni doe ik mee aan het Vertelfestival in Haarlem. Ik ga een Iers verhaal vertellen dat gaat over de angst om niet goed genoeg te zijn - en wie herkent dat niet? - en tot welke hilarische taferelen dat leidt!

3 juni 2012: Jack en de tovenaar

Tijdens de Pareldag in Den Haag vertel ik bij Simone ten Bosch, die voor een kunstproject stekjes uit eigen tuin gaat vragen aan buurtbewoners, een sprookje uit Wales, waarin stekjes zich tegen de draad in gedragen!

31 mei 2012: Infodag Kinderburgemeester

Tijdens de Infodag Kinderburgemeester op de Brede School Nesselande in Rotterdam, vertelde ik aan meer dan 200 kinderen het verhaal over koning Salomo en hoe hij van Asmodai, de grote demonenkoning, iets leert over werkelijkheid en illusie. Voor meer info over het project zie www.kinderburgemeester.com

12 mei 2012: Kinderfeestje voor Hannah

Op het eerste echte Kinderfeesje4&? vertelde ik het noorse sprookje Ragebol. Daarna werd er gewerkt aan een geit met Ragebol erop!

18 april 2012: Koning Hans

Op de Vrije School de Vuurvogel vertelde ik Koning Hans, een slavisch sprookje waarin een wat onnozele jongen zich niet alleen een koning voelt, maar het tenslotte ook wordt. Hij wordt daarbij geholpen door twee reuzen die hem een tovertafeltje geven.

14 april 2012: Try out Kinderfeestje

Op 14 april was de drukbezochte try out van Kinderfeesje4&? in het inspirerende atelier van Simone ten Bosch. Eerst het Perzisch verhaal 'de Citroenprinses' door Marjan, toen taart en limo en daarna knutselen met Simone.

11 april 2012: Baba Jaga Knekelbeen

Aan klas 1 van de Vrije School de Vuurvogel vertele ik een sprookje van de Russische heks Baba Jaga Knekelbeen en Mascha die aan haar weet te ontsnappen. Aansluitend een schilderles in rood en blauw.

4 april 2012: Workshop Wonderlijke Verhalen

Voor het Kinderkunstcentrum in Transvaal in Den Haag vertelde ik de Citroenprinses met aansluitend een tekenles.

15 maart 2012: Workshop Wonderlijke Verhalen

Voor 2Samen gaf ik een workshop Wonderlijke Verhalen op de 2Burchten in Den Haag.

21 februari 2012: Kicks Workshop Wonderlijke Verhalen

Voor de BSO 2Spelende Beren op de Guntersteinweg in Den Haag vertelde ik een verhaal. Leeftijdsgroep 6 tot 8 jaar.

10 februari 2012: Verhalen vertellen in Amersfoort

Op de Kingmaschool aan groep 7 en de Aloysiusschool aan groep 4  de Citroenprinses verteld.

9 februari 2012: de luisteraars

De luisteraars zijn geboeid..

2 februari 2012: Verhalen vertellen op de Vrije School in Zoetermeer

In groep 3, 4 en 7 van Vrije School de Vuurvogel in Zoetermeer heb ik de Citroenprinses verteld.

31 januari 2012: Kicks Workshop Wonderlijke Verhalen in Den Haag

Dinsdag 31 januari gaf ik voor 2Samen een workshop Wonderlijke Verhalen bij de 2Zonnetjes (Buitenschoolse Opvang) op de Mient in Den Haag.

8 januari 2012: Vertellen voor Lets Den Haag

Op zondag 8 januari 2012 vertel ik het verhaal 'De drie minnaars' op de nieuwjaarsreceptie van Lets Den Haag (besloten voorstelling)

16 november 2011: Verhalen vertellen

Als beeldend kunstenaar luisterde ik veel naar (levens)verhalen van anderen o.a. onder bomen, op een rotonde, liggend op een matje in het gras en kijkend naar de wolken.
Inmiddels ben ik steeds meer verhalenvertelster aan het worden. Voorlopig vertel ik bestaande verhalen, vooral sprookjes, voor jong en oud, maar ik maak soms ook verhalen op maat voor een speciale gelegenheid. Jarenlang vertelde ik als leerkracht aan een Vrije School dagelijks verhalen aan kinderen. Later vertelde ik af en toe literaire verhalen in een kunstcontext. Sinds ik trainingen volgde bij de Vertelacademie en de Nationale Vertelschool in 2010 zijn de verhalen niet meer weg te denken uit mijn leven. Sprookjes geven mij de gelegenheid innerlijk in beweging te komen en blijven, te leven met diepe beelden die mij dagelijks voeden en veranderen en het onmogelijke mogelijk willen maken.

16 november 2011: Waar ik zoal verteld heb


2011 Vertellingen uit Duizend en een Nacht tijdens een bedrijfsfeest in Groesbeek met Wim Wolbrink, Christina Millet, Anja Zschaubitz en Petra Zuijderwijk
2011 Openingsverhaal voor de tentoonstelling Wanted Landscape van Anna J. Van Stuijvenberg en Carien Vughts in het CBKUtrecht

2011 Workshops Wonderlijke Verhalen als Kicksdocent voor 2Samen.

2010 tot heden BSO's Den Haag en omstreken
2009 Bibliotheek Zoetermeer, Thrillerfestival met Haagse Vertelkring
2009 Kindercentrum Stijntje Buys in Nijmegen met clown Ray Biemans en poppenspeelster Nanette Roelfsema
2005 en 2010 Altrecht Woerden, kerstverhalen
2005 Galvanischool Den Haag, Afrikaanse sprookjes
2005 en 2006 Wonnebaldschool Den Haag op de Bazaar
2002 Centrum Beeldende Kunst Leiden. Presentatie Cultuurvlinders. Organisatie Esther Didden. Vertelling van Cortazar
2001 Deelname Monologenproject van Mirjam Reeders in Lantaren Venster Rotterdam. Verteld in gangen, het trappenhuis en op het dak: ‘Hoe Wang Fo werd gered' van Marguerite Yourcenar
1997 Zoektocht naar de Eenvoudige Lipstickpalm en andere ongewone bomen. Een wandeling met vertelling onder diverse bomen: ‘De baron in de bomen' van Italo Calvino
1975 -'85 Dagelijks verhalen vertellen voor de klas